Ömür Akkor'un kaleminden: 'Balıkesir Gastronomi Atlası'

​Ömür Akkor'un kaleminden: 'Balıkesir Gastronomi Atlası'
​Ömür Akkor'un kaleminden: 'Balıkesir Gastronomi Atlası'

Son yıllarda köy köy, ilçe ilçe Balıkesir’i gezen ünlü şef, seyyah ve yazar Ömür Akkor’un hazırladığı “Balıkesir Gastronomi Atlası”, Ketebe Yayınları’ndan çıktı. Seyahat ve yemek severlerin beğenisine sunulan kitapta, Balıkesir’in kendine özgü ve zengin mutfak kültürü anlatılıyor. Ömür Akkor, şehrin gezi rotaları ile lezzet duraklarını harita ve çizimlerle ele alıyor. Edremit’ten Susurluk’a, Bigadiç’ten Ayvalık’a, Dursunbey’den Manyas’a karış karış Balıkesir’i işlediği atlasta Akkor; yeme içme kültürünün, tarihin, görülmesi gereken yerlerin izini sürüyor.

Balıkesir’de lezzet duraklarını keşfetmek isteyen lezzet tutkunlarını büyük bir yolculuğa çıkaran kitap; “Balıkesir Kahvaltısı”, “Balıkesir Peynir Atlası” ve “Anıt Zeytin Ağaçları Atlası” gibi özel bölümleri içeriyor.

“Balıkesir’in zengin bir tat yelpazesi var”

Mihrabat Korusu’nda yapılan tanıtım toplantısında Ömür Akkor, Balıkesir mutfağının çeşitliliğine ve zenginliğine vurgu yaptı.
Mihrabat Korusu’nda yapılan tanıtım toplantısında Ömür Akkor, Balıkesir mutfağının çeşitliliğine ve zenginliğine vurgu yaptı.

Balıkesir’in zengin mutfak kültürünün ele alındığı esere ilişkin Mihrabat Korusu’nda yapılan tanıtım toplantısında Ömür Akkor, Balıkesir mutfağının çeşitliliğine ve zenginliğine vurgu yaptı. Son iki yılında Balıkesir’e yoğunlaşan Ömür Akkor, “Lezzet yolunda binlerce kilometre süren seyahatlerimin tecrübesi ile Balıkesir’in malzeme ve çeşitlilik açısından çok farklı olduğunu gördüm. Balıkesir’de yediğim kaymakların, höşmerimin, etin, kuzunun son derece kendine özgü bir tadının olduğunu ve coğrafyanın yapısına göre değişen zengin bir tat yelpazesi sunduğunu söyleyebilirim. Her bir ilçenin kendine özgü mutfak anlayışımı gözlemledim. Örneğin Bigadiç’e gittiğimde et ve ürünlerinin Havran’a gittiğimde ise keşkeğin farklılaştığını gözlemledim. Hepsi ayrı bir zenginlik.” dedi.